Altair® HyperWorks® 2024

Altair® HyperWorks®, çok çeşitli endüstrilere yönelik kapsamlı bir CAE yazılımı paketiyle mühendislere güç vermeye devam ediyor. Altair HyperWorks 2024, hesaplamalı bilimin, yüksek performanslı bilgi işlemin (HPC) ve yapay zekanın (AI) gücünden yararlanarak daha güvenli, daha bağlantılı ve daha sürdürülebilir bir gelecek için inovasyonu teşvik etme vizyonunu temel alıyor. Bu son versiyon, yapay zeka destekli mühendislik, mekanik ve elektronik sistem tasarımı ile simülasyon odaklı tasarım ve optimizasyon alanlarında önemli yenilikler içeriyor.

Altair HYperWorks 2024

Altair HyperWorks 2024’te Öne Çıkanlar

Dijital İkiz

Altair, dijital mühendislik ekosistemi oluşturmak için dijital ikizleri entegre ederek mühendislerin en doğru gerçek zamanlı verilere ve modellere erişmesini sağlayan tek bir doğruluk kaynağı sağlar. Altair® Twin Activate için yapılan en son güncellemeler modellerin doğruluğunu ve netliğini artırırken konseptten gerçeğe geçişi hızlandıran özelleştirme ve entegrasyon iyileştirmelerini de içeriyor. Ek olarak, Altair® Material Data Center 72.000’den fazla yüksek doğruluklu, CAE’ye hazır malzeme verisi sunarak tasarım sürecini güçlendirir ve ürün geliştirme yaşam döngüsü boyunca alternatif malzeme araştırmasını tek bir izlenebilir dijital iş parçacığı ile güçlendirir.

Verimlilik ile Tasarım: Python ve Üretken Tasarım

Altair® HyperMesh®, Python API desteği ile üretkenliği artırarak kullanıcıların rutin görevleri otomatikleştirmelerini, CAE ortamlarını özel eklentilerle uyarlamalarını, diğer araçlarla entegre olmalarını ve Python topluluğu aracılığıyla geniş bir destek ağına erişmelerini sağlar. Design Explorer’daki gelişmiş üretken tasarım, tasarım keşfini ve yinelemeyi hızlandırarak tasarım döngülerini önemli ölçüde azaltır ve yenilikçi çözümlerin kilidini açar.

Elektronik Sistem Tasarımında Mükemmellik

Altair® SimLab® elektronik sistem tasarımında mükemmelliği hızlandırır. Ultra Librarian ile yapılan ortaklıkla daha hızlı, daha doğru 3D PCB modelleme elde edersiniz. “What-if” çalışmaları ile zahmetsiz termal analiz, Altair PhysicsAI modellerinden elde edilen gerçek dünya verilerinden yararlanarak deney tasarımını (DOE) daha verimli hale getirir. Yorulma ömrü simülasyonları ile PCB ömrünü tahmin edebilir ve geliştirebilir, gelişmiş çoklu fizik analizi kullanarak elektrik motorlarını analiz edebilir ve akışkan akış dinamiklerini anlamak için çeşitli malzemeleri simüle edebilirsiniz.

Simülasyon Odaklı Tasarım ve Optimizasyon

Altair® Inspire, tasarım, performans analizi ve üretilebilirlik için en kapsamlı simülasyon odaklı tasarım çözümü olarak pazar lideri konumunu güçlendiriyor. Bir çizimden başlayarak, parametrik B-Rep katıları, polyNURBS, yüzeyler ve örtük modelleme ile geometrileri aynı model içinde oluşturun veya düzenleyin. Çeşitli üretim süreçlerinde ayrıntılı analiz için tasarımcı dostu yapısal, akışkanlar ve motion çalışmaları için analiz araçları içerir. Inspire, hızlı davranış tahmini için üretken tasarım ve meshsiz simülasyon gibi güçlü teknolojileri entegre ederek tasarım ve üretim verimliliğini en üst düzeye çıkarırken en yüksek performansı sağlar.

Meshsiz ECAD Simülasyonu

Altair SimSolid®, multidisipliner elektronik için yeni çözücü yetenekleriyle mekanik ve elektronik sistemleri, gereksinimlerden gömülü sistemlere kadar akıllı, bağlantılı gerçekliklere dönüştürür. Geleneksel mesh oluşturmaya veya tasarım basitleştirmelerine gerek kalmadan, karmaşık PCB ve IC modellerinin analizini optimize ederek, ECAD’den simülasyona sorunsuz bir geçiş sağlar.

Altair HyperWorks 2024 Yazılım Güncellemeleri

Elektronik

Altair Feko , otomotiv ve havacılık sektörlerinde tipik EMC/EMI zorlukları için gerçekçi kablo kurulumlarının geliştirilmiş modellemesi ile elektromanyetik simülasyonları geliştirir. Bu versiyon, kayıplı dielektriklerde daha hızlı saçılma analizi için çözücüleri geliştirir ve yayılma çalışmaları için paralel hesaplamayı destekler. Ayrıca yayılma modellerini ve 5G özelliklerini günceller ve verimliliği artırmak için otomatik rapor oluşturma özelliğini içerir. >> Altair Feko 2024

Altair Flux , Altair OptiStruct veya Altair Radioss ile etkili bağlantı kurmak için uzamsal mekanik stres dağılımlarının Flux2D’ye aktarılmasına izin vererek entegrasyonu geliştirir. Ek geliştirmeler hızı ve çok yönlülüğü artırarak Altair Flux’ın elektromekanik sistem tasarımı ve analiz liderliğini güçlendirir. >> Altair Flux 2024

Altair FluxMotor , çeşitli makine tiplerinde değerlendirme ve analiz yeteneklerini geliştiriyor. Geliştirilmiş hesaplama verimliliği, sonuçları hızlandırır ve ürün geliştirme süresini azaltır. Ayrıca, Altair Flow Simulator ile sorunsuz veri paylaşımı, daha karmaşık termal simülasyonları kolaylaştırarak çözümün genel faydasını zenginleştirir. >> Altair FluxMotor 2024

Altair PSIM, kapsamlı termal ve CFD analizi için Altair SimLab ile yeni bir entegrasyon ile güç elektroniği ve motor sürücü sistemlerinin geliştirilmesini hızlandırır. Altair Flux ile geliştirilmiş entegrasyon, motor termal ve gürültü ve titreşim (NVH) analizini kolaylaştırır ve Altair HyperSpice ile geliştirilmiş bağlantı, elektromanyetik girişim (EMI) simülasyon yeteneklerini artırarak ileri mühendislik zorlukları için sağlam bir çözüm sunar. >> Altair PSIM 2024

Altair SimLab, kuruluşlara elektronik sistem tasarımında mükemmelliği daha da hızlandırma gücü veriyor. Ultra Librarian ile yeni entegrasyon, 3D PCB montaj modellemesini ve görselleştirmesini kolaylaştırarak doğruluğu ve hızı artırır. Termal analiz, hızlı bileşen yeniden konumlandırma ve geometri değişiklikleri için “what-if” çalışmaları ile büyük ölçüde basitleştirilmiştir, deney tasarımını (DOE) ve physicsAI modellerine bağlantıyı kolaylaştırır. Ayrıca, yorulma ömrünü simüle ederek PCB montaj ömrünü tahmin etmek ve iyileştirmek artık mümkün. Elektrik motoru tasarımı için çoklu fizik modellemesi, elektromanyetik, termal ve gürültü analizleri için iş akışlarını içerir ve SimLab termal modeli sıvı ve yağ spreyi gibi gelişmiş soğutma tekniklerini destekler. Ayrıca SimLab, akışkan akışının parçacık hareketi üzerindeki etkisini incelemek için çeşitli malzemelerin (maden cevherleri, topraklar, lifler, tabletler, tozlar ve daha fazlası) simülasyonu ve analizi için gelişmiş bir çözüm sunar.

Altair EEvision, yalnızca temel bilgilere odaklanan kompakt devre şemalarını otomatik olarak oluşturarak SmartExtract özelliğinin tanıtımıyla otomotiv, havacılık ve endüstriyel sektörlerde elektrik sistemi yönetimini geliştiriyor. Yeni dijital ikiz modelleri ve geliştirilmiş mobil yanıt verme özelliğiyle tamamlanan bu versiyon, ekiplerin kritik verilere hareket halindeyken erişmesine olanak tanıyarak geliştirmeyi, hata ayıklamayı ve bakımı hızlandırıyor.

Yapısal Analiz

Altair OptiStruct, güçlü bir ilerleme kombinasyonu ile yapısal analizde yeni bir çığır açıyor. Bu son versiyon, sınıfının en iyi optimizasyon teknolojisi ve çoklu fizik işlevlerinde yapılan geliştirmelerin yanı sıra explicit dinamik analizinde önemli geliştirmeler sunuyor - hepsi tek ve modern bir kod içinde birleştirildi. Bu da kullanıcıların karmaşık mühendislik problemlerini tek bir model ve tek bir çözücü kullanarak daha verimli bir şekilde çözmelerini sağlıyor. >> Altair OptiStruct 2024

Altair Radioss, özellikle otomotiv ve havacılık sektöründeki kullnıcılar için endüstri standardı açık bir platform olarak konumunu güçlendiriyor. Bu son versiyon, Radioss'un LS-DYNA modellerini çalıştırma yeteneğinden yararlanarak LS-DYNA kullanıcıları için geçişi kolaylaştırıyor. Radioss, LS-DYNA formatlarıyla uyumluluğu artırıyor, kompozit malzeme özelliklerini geliştiriyor ve çarpışma analizi ve akışkan-katı etkileşimi için çeşitli çözücü geliştirmeleri sunuyor.

Altair physicsAI, Altair One'ın gücüyle tüm potansiyelini ortaya çıkarıyor. Projeleri doğrudan Altair Drive'a kaydederek ve tek bir tıklamayla model eğitimi başlatarak eğitim için ölçeklenebilir HPC ve bulut kaynaklarını zahmetsizce kullanın. Bu kusursuz entegrasyon süreci kolaylaştırır ve size değerli zaman kazandırır. Ayrıca, yeni genişletilmiş tanılama araçları paketi, benzersiz doğruluk ve değerlendirmelerle üstün model kalitesi ve performansı elde etmenizi sağlar. >> Altair physicsAI 2024

Altair SimSolid, çığır açan gelişmelerle simülasyon odaklı tasarımı bir üst seviyeye taşıyor. Katmanlı kompozitler için destek, kullanıcıların karmaşık yapıları ply ve laminatlarla modellemesini ve analiz etmesini sağlayarak, meshleme ihtiyacını ortadan kaldırır. Ayrıca, geçici termal çözümler, sıcaklığa bağlı malzeme özelliklerinin simülasyonunu sağlayarak termal gerilimlerin ve deformasyonların analizini kolaylaştırır. Ampirik denklemlere dayalı rüzgar yükü hesaplamalarının dahil edilmesi, Altair SimSolid'in havacılık ve otomotivden ağır makine, enerji ve mimariye kadar tüm sektörlerdeki yeteneklerini genişletiyor. Bu yeni iş akışları ve gelişmiş çözümler, mühendislerin termal ve kompozit tasarım zorluklarının üstesinden benzersiz bir verimlilikle gelmelerini sağlıyor. >> Altair SimSolid 2024

Altair HyperStudy, statik ve dinamik simülasyonlarda öngörücü analiz için bir makine öğrenimi modeli olarak güçlü Altair romAI yeteneklerini ve FMI (Functional Mock-up Interface ) modellerine destek sağlayarak öngörücü modellerin farklı platformlarda sorunsuz bir şekilde kullanılmasını sağlıyor.

Altair HyperLife, geliştirilmiş doğruluk ve genişletilmiş sertifika uyumluluğu ile verimliliği ve esnekliği artırır. Geliştirilmiş yorulma analizi yetenekleri artık rastsal yükleme koşulları altında 1D punta kaynak yorgunluğunu hesaplar. Ayrıca, düğümlerde (nodes) yorulma değerlendirmesi üzerinde daha fazla kontrol, olası failure noktalarının daha hassas bir şekilde değerlendirilmesini sağlar. HyperLife, hem kaynaklı hem de temel metaller için önemli kod eklemeleri ve otomatik değerlendirme süreçleri aracılığıyla endüstri standartlarıyla uyumluluğu kolaylaştırır.

Kolaylaştırılmış Python API entegrasyonu ve sektör lideri kullanıcı deneyimi ile güçlendirilen Altair HyperMesh, daha verimli ve özelleştirilebilir bir CAE ekosistemine yönelik önemli gelişmeler sunuyor. Bu versiyon, tasarım ve analiz süreçlerini önemli ölçüde hızlandıran ve kuruluşların pazarda fark yaratan stratejiler ve yenilikler geliştirmesini sağlayan üretken tasarım, mesh, model oluşturma, montaj ve daha fazlası gibi farklı alanlardaki önemli geliştirmeler içeriyor. >> Altair HyperMesh 2024

Altair HyperGraph, veri görselleştirmeyi kolaylaştırarak mühendislerin ve analistlerin hızlı bir şekilde doğru ve anlaşılır grafikler oluşturmasını sağlar. HyperGraph'taki yeni Define Plots iletişim penceresi, kullanıcıların ham verilerden ve matematiksel fonksiyonlardan daha verimli ve hassas bir şekilde eğriler oluşturmasına olanak tanıyan gelişmiş bir ifade oluşturucuya sahiptir.

Ayrık Eleman Modelleme & Mekanik Sistem Simülasyonu

Altair EDEM, özellikle ağır sanayi ve tüketici elektroniğinde DEM için optimizasyon ve simülasyon odaklı tasarımı ilerletme yönünde yeniliklere devam ediyor. Parçacık kırılma uygulamaları için Tavares UFRJ modelinde yapılan önemli geliştirmeler, iş akışlarını kolaylaştırarak madencilik endüstrisinde mineral işleme ekipmanı tasarımı için daha gerçekçi davranış temsili sağlıyor. Geliştirilmiş Hidrodinamik Yağlama modeli, yoğun süspansiyonları ve macunları simüle etmede mükemmeldir ve batarya üretimi, elektronik ve ilaç sektörlerine fayda sağlamaktadır. >> Altair EDEM 2024

Altair MotionSolve mekanik sistem simülasyon çözümü, modelleme, simülasyon, görselleştirme ve optimizasyon süreçlerinde kullanılabilirliği ve esnekliği artırmaktadır. MotionSolve'un yeni Frekans Cevap Analizi (FRA), mekanik sistemlerin NVH özelliklerine ilişkin önemli bilgiler sunar. Ayrıca, taşıt çözümleri için yeni çift motorlu elektrikli güç aktarma sistemi, elektrikli araç (EV) tasarımcıları için araç ve güç aktarma sistemi modellemesini kolaylaştırır. >> Altair MotionSolve 2024

Akışkanlar

Altair AcuSolve, standart çıktıya ısı akısını dahil ederek, entegre çıktıda hız büyüklüğü sunarak ve PT-Scotch ile Linux'ta büyük modelleri destekleyerek gelişmiş modelleme yeteneklerini ve simülasyon doğruluğunu geliştirir ve analitik performansını daha da iyileştirir.

Altair HyperMesh CFD, aerodinamik, aeroakustik, iç akış, çok fazlı akış, termal analiz ve hareketli mesh simülasyonları gibi çeşitli uygulamalar için tüm CFD modelleme ve görselleştirme iş akışını kolaylaştıran yeni bir birleşik kullanıcı merkezli arayüze sahiptir. Bu modüler arayüz, kullanıcı ihtiyaçlarına öncelik verir ve sızdırmaz geometri modelleri oluşturmak için araç setleri, görseller ve kullanımı kolay durum kurulumları, verimli sonuç inceleme araçları ve şekil değişiklikleriyle deney tasarımı (DOE'ler) gerçekleştirmek için bir tasarım keşif ortamı ile birlikte süreç otomasyonu ve iş akışında yapay zeka entegrasyonu sunar. Özellikle bu versiyon, aerodinamik ve fan gürültüsü simülasyonları için çözüm odaklı, uçtan uca bir iş akışı getiriyor.

Altair ultraFluidX, uzak alan gürültü tahminlerinde devrim yaratarak kullanıcıların uzaktaki mikrofonlarda akış kaynaklı gürültü seviyelerini hızlı bir şekilde değerlendirmelerini sağlar - ağır sanayi için oyunun kurallarını değiştiren bir özellik. Gelişmiş post-processing seçenekleri, dönen fan kanatlarının etrafındaki akış alanları hakkında daha derin bilgiler sağlayarak Altair'in geçici yüksek doğruluklu CFD çözümünü geliştirir. Bu versiyon, aeroakustik, fan gürültüsü analizi ve green house gürültüsü tahmini için yetenekleri önemli ölçüde geliştirir.

Altair nanoFluidX, özellikle çok sayıda duvar parçacığı içeren modeller için daha az bellek kullanımı ile 1,5 kat daha hızlı bir çekirdek çözücü ve birden fazla GPU'daki küçük modeller için geliştirilmiş ölçekleme performansı ile önemli performans geliştirmeleri sunar. Değişken araç hızı desteği ve daha kolay kurulum da dahil olmak üzere bu güncellemeler, nanoFluidX'i piyasadaki en hızlı SPH çözücülerden biri olarak sağlamlaştırıyor. Azaltılmış geri dönüş süresi ve geliştirilmiş kullanılabilirlik, mühendislerin tasarım döngüsünün erken aşamalarında daha fazla tasarım araştırması yapmalarını sağlar.

Altair Flow Simulator, akış elemanı gruplaması, türbülanslı geçişler için yeni ısı transfer katsayısı ve sürtünme korelasyonları ve boru elemanlarında dönen halka ve şaftların basitleştirilmiş modellemesi yoluyla geliştirilmiş model organizasyonu ve görselleştirme ile akış ve termal analizi geliştirir. Bu güncellemeler, dönen makineleri analiz etme yeteneklerini daha da geliştirerek havacılık ve enerji sektörlerine fayda sağlıyor. >> Altair Flow Simulator 2024

Altair Inspire, yeni bir akışkan iş akışı sunarak, tasarım mühendislerine akışkan akış tasarımlarının hızlı, gelişmiş keşfi ve optimizasyonu için kullanımı kolay bir araç ve sonuçların bir özetini paylaşmak için hızlı rapor oluşturma olanağı sağlar.

Üretim için Simülasyon Odaklı Tasarım

Altair Inspire, tasarım, performans analizi ve üretilebilirlik için en kapsamlı simülasyon odaklı tasarım çözümü olarak pazar lideri konumunu güçlendiriyor. Bir taslaktan başlayarak, parametrik B-Rep katıları, polyNURBS, yüzeyler ve örtük modelleme ile geometrileri aynı model içinde oluşturun veya düzenleyin. Çeşitli üretim süreçlerinde ayrıntılı analiz için tasarımcı dostu yapısal, akışkanlar ve motion çalışmaları için analiz araçları içerir. Inspire, hızlı davranış tahmini için üretken tasarım ve meshsiz simülasyon gibi güçlü teknolojileri entegre ederek tasarım ve üretim verimliliğini en üst düzeye çıkarırken en yüksek performansı sağlar.

Altair Inspire Cast, yenilikçi analiz araçlarıyla doğrulama süresini önemli ölçüde kısaltır. Gözeneklilik önizleme özelliği ile döküm hatalarını erkenden yakalayın, gözenekliliğe yatkın alanları üretimi etkilemeden önce belirleyin. Trimleme analizi ile verimlilik için optimizasyon yapın, erişim malzemesini kaldırarak daha hafif, daha ekonomik parçalar tasarlayın. Sıkma pimleri simülasyonu ile benzersiz tasarım güveni için kritik alanlarda derinlemesine gözeneklilik analizi elde edin. >> Altair Inspire Cast 2024

Altair Inspire Extrude Metal, tüm endüstriler için verimli metal ekstrüzyon tasarımı ve üretimini güçlendirir. CAD verisi olmayan tasarımcılar için faydalı olan yeni profil kalıp oluşturma modülü, cepli her türlü katı profil kalıbının oluşturulmasını sağlar. Gerçek zamanlı karar verme için Inspire Extrude Metal, detaylı analiz için OptiStruct ile sorunsuz bir şekilde entegre olma seçeneği ile Altair SimSolid kullanarak elastik gerilim analizi sunar. Ek olarak, geçici profil analizi, kütük ön ısıtma ve koniklik etkilerini hesaba katarak doğruluğu artırır ve fiziksel prototiplere olan bağımlılığı azaltır.

Altair Inspire Form, hem pres hem de tasarım koordinat sistemlerinde fizibilite analizini modellemek ve görselleştirmek için yeni bir simülasyon odaklı tasarım seviyesini güçlendirir. Ayrık konumlardaki takımlar arasında levhaların sıkıştırılması ve ütülenmesi işlemlerini sunar ve takım yüzey özelliklerinden süzdürme çubuğu çizgilerinin oluşturulmasını sağlar. Artık sac malzeme özellikleri de gelişmiş verim kriterleri kullanılarak modellenebiliyor. Bu geliştirmeler özellikle derin çekme fizibilitesine odaklanan tasarım mühendislerinin yanı sıra otomotiv ve tüketici elektroniği endüstrilerindeki imalat ve takım ve kalıp mühendisleri için faydalıdır.

Altair Inspire Mold, en son performans geliştirmeleri sayesinde sağlamlık ve kaliteyi korurken önemli ölçüde daha hızlı paketleme ve çarpılma analizi sunar. Kapsamlı malzeme veritabanı 800 yeni malzemeyle genişleyerek doğru simülasyonlar için daha geniş bir seçenek yelpazesi sunuyor. Daha bilinçli tasarım kararlarını güçlendirmek için, vektörler için yeni görselleştirme seçenekleri kullanıcıların sonuçları analiz etme yeteneğini geliştirir.

Altair Inspire PolyFoam, kullanıcı deneyimi ve kontrolüne odaklanarak tasarım sürecini kolaylaştırır ve simülasyon doğruluğunu artırır. Köpüğün tasarım ağacı penceresine sorunsuz entegrasyonu, kullanıcıların kolaylıkla hassas geometrik değişiklikler yapmasını sağlar. Nozul yapılandırması için yeni seçenekler, kullanıcıların nozul hızını, yarıçapını ve açısını hassas bir şekilde tanımlamasına olanak tanıyan gelişmiş esneklik sunar. Ek olarak, bir meshleme önizlemesi, bir analizi çalıştırmadan önce kullanıcıların model meshlerinin net bir resmini sunarak sonuçlara güven duyulmasını sağlar.

Altair Inspire Motion,, optimizasyon ve simülasyon odaklı tasarımı kolaylaştırarak lider bir motion analizi aracı olarak konumunu güçlendiriyor. Yeni motion modeli raporları analiziniz için kapsamlı dokümantasyon sağlarken, esnek parçalar için "Mesh Control" gereksiz karmaşıklık olmadan stres yakınsamasını iyileştirir. Ayrıca, yeni sonuç türleri olarak Principal Stress ve Principal Strain'in sunulması, esnek parçalar için stres değerlendirme doğruluğunu artırır.

Altair Inspire Extrude Polymer, polimer ekstrüzyon simülasyonunu bir üst seviyeye taşıyor. Altair Material Data Center artık 400 yeni boşluk doldurma seçeneği de dahil olmak üzere 800'den fazla malzemeye sahiptir ve doğru simülasyonlar için ihtiyacınız olan verilere sahip olmanızı sağlar. Daha da fazla hassasiyet için, kullanıcılar artık çıkışta silindir sınır koşullarını belirleyebilir, bu da silindirleri içeren ekstrüzyon işlemleri için idealdir. Altair SimSolid ile gerçek zamanlı elastik gerilme analizi daha hızlı karar vermeyi sağlarken, OptiStruct'ın sorunsuz entegrasyonu derinlemesine analiz için kullanılabilir.

Sistem Modelleme

Altair Compose, mühendisleri hesaplama ve tasarım görevleri için güçlü bir tek araç sunarak güçlendirir. Geliştirilmiş İletişim kütüphanesi artık Kafka, Serial ve FTP ile sorunsuz bir şekilde entegre olarak karmaşık sistemler arasında veri alışverişini basitleştiriyor. Ayrıca, geliştirilmiş İstatistiksel ve Sinyal İşleme kütüphaneleri analiz yeteneklerinizi yükselterek karmaşık sorunları daha kolay ve doğru bir şekilde çözmenize olanak tanır. Dijital ikiz uygulamaları için ideal olan bu güncellemeler, veri odaklı bir dünyada inovasyonu ve ürün performansını hızlandırır. >> Altair Compose 2024

Altair Embed, gömülü kontrol sistemi geliştirme ve dağıtımını birçok endüstriye genişletiyor. Kod oluşturucu, Embed hedef destek kütüphanesindeki 1.200'den fazla mikrodenetleyiciden herhangi biri için MISRA-C 2023 uyumlu ürün yazılımı üreten Altair PSIM veya Altair Twin Activate diyagramlarını kabul edecek şekilde genişletildi. Yeni JSON blokları, geliştirilmiş MQTT iletişimi ile birlikte Nesnelerin İnterneti (IoT) edge cihazlarının ürün yazılımı geliştirmesini kolaylaştırır.

Altair romAI, Auto Exploration ile kullanıcıların en yüksek model performansını ve hassasiyetini elde etmelerini sağlayarak birden fazla modele aynı anda ince ayar yapmanıza olanak tanır ve optimum sonuçları garanti eder. Ayrıca, çoklu çıktı modellerini ayrı çıktılara (ayrıştırılmış çıktılar) bölme yeteneği ROM doğruluğunu artırır. Daha kapsamlı bir analiz için otomatik eğitim tekrarı, bir modeli çeşitli başlangıç noktalarından eğiterek değerli yakınsama çalışmalarına olanak tanır. Son olarak, son işlemcideki çoklu seçim özelliği, keşif ve eğitim çalışmalarından en uygun romAI modelinin seçilmesini kolaylaştırır.

Altair Twin Activate, Altair dijital ikiz çözümü içindeki rolünü güçlendiriyor. Geliştirilmiş bileşen kullanımı model doğruluğunu sağlarken, gelişmiş Python kod üretimi özelleştirme ve entegrasyonu artırarak konseptten gerçeğe geçiş sürecini kolaylaştırır.

Malzemeler

Altair Material Data Center, ham malzeme test verilerini ürün tasarım sürecinde kullanılmaya hazır güvenilir ve izlenebilir bilgilere dönüştürmek için sağlam bir çözüm sağlayarak dijital iş parçacığının özünü özetlemektedir. Test laboratuvarlarından alınan ham veriler, güçlü bir veri karakterizasyon aracı olan Altair Material Modeler tarafından dijitalleştirilip işlenerek simülasyona hazır malzeme modelleri Malzeme Veri Merkezi'nde güvenli bir şekilde saklanır. Bu merkezi bilgilere HyperMesh, SimLab ve Altair Inspire Mold gibi tasarım ve simülasyon araçlarından kullanıcılar doğrudan erişebilir. Bu entegrasyon, Altair'in çeşitli simülasyon araçlarında multidisipliner simülasyonları desteklemek için doğru ve izlenebilir malzeme verileri sunarak simülasyon odaklı tasarımda lider olma taahhüdünü vurgulamaktadır.

Altair Material Modeler , test verilerinden simülasyona hazır malzeme kartlarının hızlı ve doğru bir şekilde modellenmesi için gerçek bir çoklu fizik malzeme modelleme özelliği sunar. Simülasyonlarda yüksek güven sağlamak için karmaşık malzeme modelleri geliştirin ve doğrulayın. Material Data Center ile sorunsuz entegrasyon, kapsamlı bir malzeme kütüphanesine anında erişim ve doğrulanmış CAE'ye hazır verileri kullanıcının kişiselleştirilmiş merkezinde saklama olanağı sağlar.